Sove i det fri: Dette udstyr får du brug for

Sove i det fri: Dette udstyr får du brug for

Sove i det fri: Dette udstyr får du brug for

Der er ikke noget som at sove i det fri. Det er nemlig her, du for alvor kan vende tilbage til der, hvor vi alle kom fra: Nemlig naturen.

Du kan selvfølgelig godt vælge bare at lægge dig ud under den åbne himmel uden videre forberedelse. Det giver dog ikke nødvendigvis den mest behagelige oplevelse. Derfor bør du nok alligevel være sikker på, at du har lidt relevant udstyr med dig.

Ved du ikke, hvor du skal starte eller slutte? Så kan du heldigvis blive meget klogere i denne artikel. Her har vi nemlig samlet nogle bud på det udstyr, du bør have med dig, hvis du gerne vil sove i det fri.

For mere om udstyr til søvn generelt kan du eksempelvis besøge hjemmesiden Sengeguruen.dk. Her finder du også bl.a. guides til valg af sovepose og luftmadras, som jo i særdeleshed er et par relevante genstande ift. friluftslivet.

Telt

Først og fremmest bør du naturligvis have styr på det sted, du skal sove. I denne forbindelse kan det anbefales at investere i et ordentligt telt.

Med et telt af den rette støbning holder du vind og vand ude, ligesom du kan vedligeholde en behagelig temperatur til natten. Ydermere kan teltet også holde diverse kryb og kravl ude.

Når du investerer i et telt, bør du være opmærksom på, hvor stort det er. Det skal være stort nok til alle jer, der skal sove i det, men det skal heller ikke give unødigt meget opbakning. En anden ting det er værd at være opmærksom på, er, hvor robust det er, samt hvor højt et vandtryk, det kan holde til.

Som et alternativ til teltet kan du naturligvis også kigge efter et shelter. Der findes shelter-pladser mange steder i landet, som alle kan benytte. Fordelen er, at du får et godt og trygt sted at stede, uden du skal slæbe en stor opbakning med dig. Ulempen er, at du ikke kan slå lejr præcis der, hvor du vil; som tilfældet jo er med et telt.

Sovepose

Foruden rummet du skal sove i – som eksempelvis kan komme i form af et telt eller shelter – skal du naturligvis også have noget varmt omkring dig. En sovepose kan være en rigtig god løsning her. Den fylder nemlig ikke så meget men kan stadig i høj grad bidrage til at holde dig varm natten igennem.

Soveposer kommer i mange forskellige afskygninger. Du bør her særligt være opmærksom på, hvilke temperaturer modellen du har i kikkerten, er bedst egnet til. Der er eksempelvis ingen grund til at investere i en sovepose, som er bedst egnet til Arktis, hvis du alligevel udelukkende holder dig til friluftslivet i Danmark.

Ydermere bør du se på, hvor meget soveposen vejer og fylder. Der findes i dag mange soveposer i særlige materialer, som hverken fylder eller vejer meget. De gør det muligt at holde din opbakning let, hvilket særligt kan være en fordel, hvis du er til hiking.

Luftmadras

Sidst men ikke mindst bør du naturligvis have noget behageligt at sove på. Her kan en luftmadras være en skøn løsning. Når luftmadrassen er pakket sammen, fylder den nemlig ikke det store - Men når først du har pustet luft i den, kan den faktisk blive ganske behagelig at sove på.

Nogle luftmadrasser kan puste sig selv op, hvilket kan være særlig smart. Vær dog opmærksom på om luftmadrassen har brug for elektricitet, og om det er noget, du har adgang til. Hvis ikke kan det være en fordel med en luftmadras, som pumpes op vha. en manuel luftpumpe.

Som alternativ til luftmadrassen kan du også overveje et liggeunderlig. Et liggeunderlag vil typisk ikke kunne få samme højde som luftmadrassen, men til gengæld skal du ikke bøvle med at få det pustet op.

Køkkengrej

Sidst men ikke mindst skal du naturligvis kunne få mad, når du slår lejr. Behovet i denne forbindelse kan naturligvis være vidt forskelligt. Hvis du for alvor skal dyrke friluftslivet, er det nok meget rart at kunne lave varmt mad. I denne forbindelse kan det være en fordel med noget kogegrej, som er beregnet til bål – eller et blus som du kan varme en gryde op på direkte.

Skal du blot sove ude en enkelt nat i ny og næ, behøver det dog ikke være så avanceret. Måske du bare kan klare dig med en gang trail mix og noget andet mad, som ikke kræver varme?

få nyhedsbrevet

Til toppen