Sejl på Silkeborgsøerne - hvad skal du huske?

Sejl på Silkeborgsøerne - hvad skal du huske?

Sejl på Silkeborgsøerne - hvad skal du huske?

Få en smuk naturoplevelse ved Silkeborgsøerne

Ønsker du en helt igennem fantastisk og unik oplevelse, hvor du kommer helt tæt på naturen, så kan det varmt anbefales at udforske Silkeborgsøerne til vands. Læs mere om Sejllads på Silkeborgsøerne her:

Tag eksempelvis på sejltur på søerne og nyd de smukke omgivelser og den skønne stilhed, gå eller cykel en tur rundt om søerne eller få en masse sjove oplevelser ved at udforske de mulige aktiviteter, der er for familier, i området omkring Silkeborgsøerne.

Silkeborgsøerne

Betegnelsen, Silkeborgsøerne, dækker over søerne omkring Silkeborg, som løber sammen med Gudenåen i området mellem Silkeborg og Ry. Heriblandt Brassø, Borresø og Julsø, som er de søer, som Hjejlen og andre rutebåde til Himmelbjerget sejler på, småsøerne Slåensø og Avnsø samt de øvrige søer omkring Silkeborg nemlig Vejlsø, Almindsø, Ørnsø og Silkeborg Langsø. Søerne ligger i en tunneldal, som er omgivet af skrænter med skov og hede, og mellem søerne og skrænterne er der igennem mange år blevet dannet smeltevandsterrasser.

Oplev Silkeborgsøerne med turistbådfart

Der er mange, der vælger at udforske Silkeborgsøerne ved at tage ud på de populære turistbåde om sommeren. Man kan eksempelvis sejle mellem Silkeborg, Himmelbjerget og Laven med Danmarks ældste hjuldamper kaldet Hjejlen eller tage på bådfart mellem Ry og Himmelbjerget.. Hjejlen er fra 1861, og du finder den i Silkeborg Havn ved Hjejlekiosken, som er kontor for Hjejleselskabet. Her kan du også købe utroligt lækre is, som du passende kan tage med på bådturen. Uanset hvilken turistbådfart du vælger, så er du sikret en unik og smuk naturoplevelse.

Masser af oplevelser for familien i Silkeborg

Afhængige af hvilken rutetur med båd du vælger at tage på, så byder turen på forskellige oplevelser for hele familien. Det kan eksempelvis være, at I får lyst til at se Himmelbjerget, som er en 147 meter høj bakke, eller besøge Aqua Akvarium & Dyrepark, hvor du kan se danske dyr i deres helt naturlige omgivelser.

Vandre- og cykelruter ved Silkeborgsøerne

Når du har været ude og sejle på Silkeborgsøerne, kan du passende også udforske vandre- og cykelruterne, der forefindes ved søerne. De findes i forskellige længder, så at du nemt kan finde en rute, der passer til dig. Her kan det være en idé at medbringe en madpakke, som kan nydes i det fri, når der skal holdes pause.

Det skal du vide, hvis du selv skal sejle på Silkeborgsøerne

Der er nogle ting, man skal være opmærksom på, hvis man ønsker selv at sejle på Silkeborgsøerne.

Alle motorbåde skal blandt andet have et gyldigt registreringsnummer, som anvendes til identifikation af bådene. Ønsker man at fiske fra en motorbåd, skal båden være lovligt registreret, og hvis den ikke er det, så kan fiskekortet inddrages.

Den højest tilladte hastighed på Gudenåen er 8 knob, og i flere områder skal det begrænses til 3 eller 5 knob.

Flere områder omkring Borresø og Julsø er fuglebeskyttelsesområder, så der er al sejlads eller sejlads med motor forbudt. Vær derfor ekstra opmærksom på dette.

På nogle af de mindre søer som Almindsø, Ørnsø og Slåensø er sejlads med motor heller ikke tilladt.

 

 

 

 

 

få nyhedsbrevet

Til toppen