Sådan finder du den perfekte vinterjakke

Sådan finder du den perfekte vinterjakke

Sådan finder du den perfekte vinterjakke

Vi er midt i januar og vinterkulden har for alvor sat ind. Derfor er det også vigtigt at have den rette beklædning, når man skal udenfor døren. Her er den vigtigste del af beklædningen vinterjakken. Vinterjakken skal både kunne holde dig varm og være behagelig at bære. Det kan både være i forhold til jakkens funktionalitet, pasform og udseende. En vinterjakke bør kunne anvendes flere år i træk, og derfor er det altså vigtigt at finde en jakke af god kvalitet. Derudover skal du også være sikker på at jakkens design og farve er noget, du også vil kunne lide i fremtiden og ikke kun i den ene sæson, hvor det er på mode. 

 

Hvad skal din vinterjakke kunne?

En vinterjakke kan have mange forskellige funktioner som eksempelvis, at den er vindtæt, åndbar eller vandafvisende. Du er derfor nødt til at finde ud af helt præcist, hvad din jakke skal kunne, og hvad den skulle kunne holde til. Skal du kan have på den på, når du skal til og fra arbejde, eller skal du have den på, når du går lange ture ude i det kolde vintervejr? 

Du skal også bestemme dig for, hvor lang jakken skal være. En lang vinterjakke varmer lidt mere end en kort, fordi den også dækker dine lår og bagdel, men en lang jakke kan til gengæld være svær at have på, mens du cykler, medmindre den kan åbnes forneden. 

 

Forskellige typer vinterjakker 

Der findes flere forskellige typer vinterjakker. Der er eksempelvis den populære parka. Parkaen kan typisk åbnes foran med en lynlås, har en hætte og går oftest til hoften eller midt på låret. Er du på jagt efter en parka, kan du med fordel gå efter en parka fra det verdenskendte brand, Canada Goose. Canada Goose har et bredt udvalg af stilfulde og enormt varme parkaer, som passer til enhver smag. Du kan også vælge en parka fra mærket Pajar, som ligesom Canada Goose producerer jakker, der kan holde til selv de koldeste vejrforhold. Plysjakken er en anden type jakke, der også er blevet enormt populær de senere år. Jakken er lavet i et faux fur design eller ”teddy” design, som får jakken til at se enormt blød og lækker ud. Plysjakken fås både i elegante designs og mere sporty designs og kan også variere i længden. Dunjakken er også et populært valg. Dunjakken er, som navnet antyder, en jakke med fyld af dun. Dunjakken fås i forskellige længder og farver og har ofte den fordel, at den er ikke er ”kasseformet” som så mange andre vinterjakker, og er derfor god til at fremhæve figuren. Fjällräven har produceret mange flotte jakker og heriblandt også nogle rigtig lækre dunjakker både til mænd og kvinder. Dunjakkerne fra Fjällräven er oftest meget komprimerbare og lette, og samtidig er de dejligt varme at have på.

 

Er der andet, du står og mangler at tilføje til din beklædning, så at du kan dyrke dit friluftsliv fuldt ud så tag et kig på vores beklædningskategori – her finder du komfortabel beklædning skabt til friluftslivet. Find beklædningskategorien her.

få nyhedsbrevet

Til toppen