Efterårstid er jagttid.

Efterårstid er jagttid.

Efterårstid er jagttid.

Efteråret er tiden hvor jægerne trækker i jagttøjet, tager riflen over skulderen og tage af sted for at jage diverse dyr, som jagttiden for dem starter.

Tøjet til efterårets jagtsæson skal for det første helst være varmt, så kulden ikke kommer ind til kroppen – jagt indebærer jo en del tid udenfor i kulden, så det er rart med tøj, der kan holde kulden ude. Termotøj eller tøj med uld er en god ide at anskaffe sig, så man kan holde varmen, mens man jager. For det andet, er det en god ide at det yderste lag tøj – jakke og/eller bukser – har noget orange eller refleks i sig, da det kan være svært for andre at se dig, når du render rundt i mørket. 

Gode støvler er også et ”must have”, når du skal på jagt, så du ikke kommer til at fryse dine fødder, mens du render rundt på den kolde jord og kigger efter dyr at jage. Du risikerer at træde i vandpytter, eller måske skal du pludseligt over en lille å – derfor er det rart med et par vandtætte støvler, så du ikke ender med våde og kolde fødder. 

Nu kræver jagt mere end varmt og vandtæt tøj – det kræver også tålmodighed og noget udstyr. En kikkert er alt en god ting at have, så du har mulighed for at se hvor dit bytte befinder sig og ikke skræmmer det væk. Kikkerter kan fås i mange forskellige modeller alt efter, hvad du skal bruge den til – en natkikkert er for eksempel en rigtig god ide at have, hvis du jager, når det er mørkt. En sigtekikkert til din riffel er en god ting at have, da denne kan hjælpe dig med at sigte mere præcist, så du ender med at kunne få byttedyret med hjem. En afstandsmåler kan også være en god ide at eje, så man mere præcist kan finde ud af, hvor langt væk byttet er, i stedet for at lave en hurtig (og måske forkert) vurdering. 

 

En god jagttur kræver mere end bare en riffel. Godt udstyr og varmt, regn- og vindtæt tøj er den sikre vej til at jagturen bliver god – uanset om du får et bytte med hjem eller ej. 

få nyhedsbrevet

Til toppen