Det skal du huske, når du skal på jagt

Det skal du huske, når du skal på jagt

Det skal du huske, når du skal på jagt

Der er masser af muligheder for at gå på jagt i Danmark men for at få den bedste oplevelse ud af jagtturen, er det vigtigt at huske alle de mest nødvendige ting, når man skal afsted – specielt hvis man ikke er en erfaren jæger. Derfor har vi lavet en lille oversigt over, hvad du skal huske på og tage med på jagtturen.

Tag kun det mest nødvendige med på jagt

Når man er på jagt, har man ikke lyst til at skulle slæbe rundt på en hel masse jagtudstyr, og heldigvis kan alt hvad du skal bruge på jagt nemt være i en rygsæk, hvis du prioriterer rigtigt. Du bør altid medbringe en form for nødhjælpskit, for det er aldrig til at vide, hvornår der sker et uheld.

Iklæd dig det rigtige tøj til jagt

Her er det vigtigt, at du får investeret i jagttøj, som er af god kvalitet. Derudover skal du altid klæde dig efter vejret, så at du hverken kommer til at fryse eller få det for varmt. Det kan nemlig nemt blive distraherende, hvis du ligger og sveder eller klaprer tænder, mens du prøver at skyde et dyr. Hvis vejret trækker op til regn, op til at du skal på jagt, så husk at pakke et regnslag, og hvis der skal være høj sol, mens du er på jagt, så husk solcremen og en kasket.

Rent tøj, vand og toiletpapir til jagtturen

Det kan anbefales at medbringe noget vand til jagtturen – specielt hvis der er varmt, og solen bager. Der er ikke meget sjov ved en jagttur, hvor man bliver dehydreret. Derudover bør du også medbringe toiletpapir, hvis du skal være afsted på jagt i længere tid ad gangen. Det kan også være en idé at lade noget skiftetøj ligge i bilen, til når du skal hjem. Du er højst sandsynligt blevet an anelse beskidt under jagtturen, og for at undgå at du får alt skidtet med ind i bilen, så kan du passende skifte tøj, inden du kører hjem.

Høreværn eller hørepropper til jagten

Husk altid at medbringe høreværn eller hørepropper på din jagttur. Braget fra dit våben kan nemt komme til at skade din hørelse, hvis du ikke beskytter dine ører. Sørg for at investere i høreværn og hørepropper af god kvalitet.

 

Afdækningsplast til jagt

Husk at medbringe afdækningsplast, når du skal på jagt, så at du har noget, som du kan pakke dyret, som du skyder, ind i. Et dødt dyr i bilen kan hurtigt gøre alting beskidt, så afdækningsplast kan gøre, at du slipper for at skulle rengøre hele bilen efter jagtturen. Lad dit afdækningsplast ligge i bilen, mens du er på jagt. 

 

Rengør dine ting efter jagt

Når du kommer hjem fra jagt, skal du huske at rense og rengøre dine våben, så at de er klar til brug til næste jagttur. Lad vær med at smide dit mudrede jagttøj sammen med dit andet vasketøj. Hvis dit almindelige vasketøj får mudder på sig, kan det nemlig hurtigt blive ødelagt, da mudder kan være svært at få af tøj.

 

få nyhedsbrevet

Til toppen